Vrouw krijgt geen celstraf voor neersteken van vriend

De 24-jarige Dalia D.C.M. uit Berchem, die vorig jaar haar toenmalige vriend had neergestoken na een hoog oplopende ruzie, heeft van de correctionele rechtbank van Antwerpen woensdag een opschorting gekregen, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze een taalcursus Nederlands en een cursus agressiebeheersing volgen.

De beklaagde en het slachtoffer hadden een tumultueuze relatie. Toen ze in de ochtend van 22 juni 2013 thuis kwamen na een nachtje stappen, kwam het tot een kletterende ruzie vanwege van zijn jaloerse gedrag. Hij verweet haar een hoer te zijn en duwde haar in de zetel.

Hij daagde haar uit om hem te slaan, maar ze kon het niet. Uiteindelijk gaf hij haar een mes en riep hij: “Als je me niet met je handen kunt pijn doen, doe het dan met dit mes.” Hij kwam steeds dichterbij en in een opwelling had ze het wapen in zijn schouder geplant.

Het slachtoffer vond dat Dalia D.C.M. niets te verwijten viel en vertelde de politie aanvankelijk dat hij door een onbekende werd aangevallen. De beklaagde biechtte echter op wat er werkelijk gebeurd was.

Ze werd aanvankelijk verdacht van poging tot doodslag, maar uit verder onderzoek bleek niet dat ze de intentie had om hem te doden. Het openbaar ministerie had eerst vier jaar cel met uitstel gevorderd, maar kon zich ook vinden met de gevraagde opschorting door de verdediging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen