Zalando kan koerswinst niet behouden op eerste beursdag

De Duitse onlinekledingwinkel Zalando SE heeft zijn eerste beursdag enigszins gemist. Na een forse opening ging de koerswinst al snel weer verloren. Morgen is het uitkijken naar een nieuwe grote beursintroductie in Frankfurt, die van Rocket Internet.
AP2012

Zalando werd naar de beurs van Frankfurt gebracht tegen een prijs van 21,5 euro per aandeel. Meteen na de lancering vanochtend schoot die prijs naar 24,10 euro, maar daarna kwam de klad erin.

Ondanks een korte herleving na de middag kalfde het aandeel daarna gestaag af tot net boven de introductieprijs van 21,5 euro. Analisten spreken dan ook over "een teleurstellingen beursintroductie".

Wel heeft die de eigenaars van Zalando 605 miljoen euro opgeleverd, in ruil voor 11,3% van het kapitaal van het bedrijf. Het gaat om een van de belangrijkste beursintroducties in Franfurt van de voorbije jaren. Zalando werd in 2008 opgericht en is nu uitgegroeid tot de grootste kledingzaak op het internet in Europa.

Morgen is het een andere cruciale dag voor de beurs van Frankfurt. Dan wordt Rocket Internet gelanceerd, een ander bedrijf van de Berlijnse broers Samwer, die ook de drijvende kracht zijn achter Zalando.

Meest gelezen