Dieven kunnen winkelalarm uitzetten met toestel

© UNIZO

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de Antwerpse Kammenstraat heeft de politie een winkeldief betrapt met een toestel op zak om de diefstalbeveiliging in kledingzaken te omzeilen.

wver

‘Schakelt de winkeldief het toestel aan, dan kan hij zonder problemen met kledingstukken naar buiten wandelen, beveiligingslabel of niet’, luidt het bij UNIZO. ‘Zelfs met beveiligingspoortjes kunnen winkeldieven toch hun slag slaan.’ De ondernemersorganisatie roept winkeliers op om waakzaam te zijn en vraagt om een onderzoek te starten naar de herkomst van het toestel en de verkoop of verspreiding ervan aan banden te leggen.

‘Agenten hebben in de kledingwinkel Essentiel Outlet een verdachte opgepakt en een toestel in beslag genomen’, bevestigt Sven Lommaert van de lokale politie Antwerpen aan onze redactie. ‘We hebben nu een korte brief met een foto van het toestel verspreid onder winkeliers in de buurt om ze te waarschuwen voor dit fenomeen.’

Het toestelletje meet ongeveer 10 op 5 centimeter. Ondernemers die het slachtoffer zijn, nemen best contact op met de politie. Ook kunnen winkeliers bij de UNIZO Ondernemerslijn terecht op 0800/20.750 of ondernemerslijn@unizo.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen