Man (40) krijgt 15 maanden cel voor aftuigen en beroven van Diepenbekenaar

De 40-jarige Dirk P., momenteel aangehouden, is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 15 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen, diefstal en verboden wapendracht. Slachtoffer was een man in Diepenbeek. Een 32-jarige vrouw uit Diepenbeek kreeg voor haar aandeel bij de diefstal 1 jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Op 2 augustus 2015 werd bij het slachtoffer een badkamerraam aan diggelen geslagen. Het duo drong het appartement binnen door middel van de sleutel, omdat zij twee weken eerder de huissleutel van de Diepenbekenaar hadden meegenomen. Het duo stal een gsm, laptop en portefeuille met 150 euro. Dirk P. gaf de bewoner enkele rake klappen met een boksbeugel.

Toen de politie Dirk P. onderschepte, had die een flesje vloeibare xtc op zak. Het slachtoffer moest omwille van zijn kwetsuren naar de spoedafdeling van het ziekenhuis worden overgebracht. Hij was een week arbeidsongeschikt. Dirk P. moet aan het slachtoffer 2.442 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer