Tot vijf jaar cel gevorderd voor ‘niet geplande’ overval

Het openbaar ministerie heeft voor de correctionele rechtbank van Antwerpen dinsdag vijf jaar cel gevorderd voor Denis M. (25) en Orhan B. (23) uit Antwerpen. Zij worden vervolgd voor hun aandeel in een overval.

Het slachtoffer had op 25 augustus 2014 een man en een jong meisje een lift gegeven naar de Handelstraat in Antwerpen. Toen ze daar arriveerden, wilde het duo plots naar de Erwtenstraat. Daar aangekomen, werd het slachtoffer omsingeld door een negental kerels die geld eisten. Eén van hen dreigde met een knipmes.

De man overhandigde 250 euro. Toen hij de politie wilde bellen, werd zijn gsm uit zijn handen getrokken. Hij probeerde met zijn overvallers te praten, maar kreeg een vuistslag. Het slachtoffer bood vervolgens 50 euro om zijn gsm terug te kopen, maar het biljet werd hem eveneens afgenomen. Toen hij helemaal kaal geplukt was, namen de daders de benen.

De gestolen gsm werd opgespoord en bleek door Daniël B. gekocht te zijn. Hij had een groep van vier mannen en een meisje er 80 euro voor betaald. Voor hem werd zes maanden cel gevorderd wegens heling, maar hij liet verstek gaan op het proces.

Verder onderzoek bracht de speurders tot bij Denis M., Orhan B. en Arni H. Het aandeel van die laatste werd afgesplitst, omdat er iets was mis gelopen met de dagvaarding. De twee anderen erkenden de feiten, maar beweerden dat de overval niet gepland werd. Het meisje had hun hulp ingeroepen, omdat het latere slachtoffer weigerde te betalen voor haar seksuele diensten.

Denis M. heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid strafblad en ook de anderen zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Vonnis op 14 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER