© Chris VAN ROMPAEY

Kruispunt aan Pallietertunnel is bijna klaar

De werken aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in Lier naderen hun voltooiing. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht het kruispunt volledig te kunnen openstellen vanaf vrijdagavond 23 september.

Chris Van Rompaey

“Daarmee komt na ruim twee jaar een einde aan de werkzaamheden en de hinder voor het verkeer. Met de ondertunneling van het kruispunt hebben we een gevaarlijk zwart punt in Lier veel veiliger gemaakt en gaat de verkeersdoorstroming er sterk op vooruit. Vooraleer de werf volledig uit het straatbeeld verdwijnt, voert de aannemer nog enkele laatste werken uit”, zegt AWV-woordvoerder Jef Schoenmaekers.

“In de loop van de komende weken zal de aannemer nog het asfalt van het wegdek op de Ring ter hoogte van de keerlussen vernieuwen. Op de parallelwegen langs de kant van Aarschot brengt hij ook nog een toplaag asfalt en de nodige markeringen aan. Daarnaast worden nog vangrails en verkeersborden geplaatst waar nodig. Een deel van het nieuwe fietspad op het kruispunt zal ook nog opnieuw aangelegd worden. Na onderzoek blijkt immers dat de kwaliteit van het beton niet voldoet aan de kwaliteitseisen zoals door ons opgelegd. Tot slot zal de aannemer de bermen langs de weg nog aanvullen om deze later te kunnen beplanten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER