Bear Grills tegen Almaci: "Jij bent geen alibi-allochtoon" (video)

Daags na de visite van Annemie Turtelboom (Open Vld) mocht Meyrem Almaci (Groen) plaatsnemen in de BMW van internetfenomeen Bear Grills van Antwaarpe. Rachid Abourig hield met de Antwerpse politica van Turkse afkomst een onderhoudend gesprek over onder andere het onverdoofd slachten van schapen, het groene gedachtegoed, de persoonlijke ambities van Almaci en het nut van een stem voor de groenen.

jrosquin

Bear Grills stak al meteen van wel met een bekentenis. "Ik vind u een van de toppolitici van allochtone afkomst in België", zei hij aan een geflatteerde Almaci. "Er is niemand die zo mondig is en die zoveel dossierkennis heeft dan jij. En vooral, jij bent niet die typische alibi-allochtoon. Da's het verschil tussen u en die andere patatten."

Vervolgens kwam 'den Bear' meteen ter zake met een thema dat hem duidelijk na aan het hart ligt, namelijk het ritueel slachten van schapen tijdens het Offerfeest van de moslims. "Groen vindt diervriendelijkheid heel belangrijk", zo stelde Almaci. "Mijn vader heeft mij altijd geleerd dat je heel veel respect moet hebben voor de dieren. Slachten moet op zo'n pijnloze manier gebeuren. <…> Maar wij willen wel het debat over onverdoofd slachten aangaan en een oplossing zoeken wanneer het gaat over religieuze redenen", zei de Groen-politica die vindt dat moslims te vaak als dierenbeulen worden afgeschilderd.

"Gaat de titel van 'nuttige idioten' op voor de groenen en is een stem op jullie partij wel nuttig?", was een andere kritische vraag van Bear Grills. "Wij wegen ook vanuit de oppositie zwaar door op het beleid, onder andere bij de staatshervorming en in het dossier over fiscale fraude", repliceerde Almaci. "Groen is nodig om de grijze massa naar verandering te brengen."

Bericht door Bear Grills van Antwaarpe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER