© Ferrari

Sebastian Vettel in Monaco verkozen tot 'Driver of The Day'

Sebastian Vettel is tijdens de GP van Monaco door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'.

F1journaal.be

Vettel startte de race als tweede en kon dankzij een betere strategie en enkele snelle rondje zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen passeren die van op de polepositie was vertrokken. Vervolgens kon de Duitser op enkele ronden tijd een mooie kloof uitdiepen met Raikkonen.

Tegen het einde van de race kwam de safety car nog op de baan maar ook die bracht de overwinning van Vettel niet in gevaar. Ook de F1-fans wisten de sterke race van de Duitser te appreciëren en ze verkozen Vettel dan ook als 'Driver of The Day'. Het is al de vierde keer op zes races tijd dat Vettel verkozen werd tot 'Driver of The Day', een trofee die in het leven geroepen werd door de Formule 1 om de interactie met de fans te vergroten. Ook Max Verstappen en Valtteri Bottas werden dit seizoen al eens tot 'Driver of The Day' verkozen.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Sebastian VettelGP van China: Max VerstappenGP van Bahrein: Sebastian VettelGP van Rusland: Valtteri BottasGP van Spanje: Sebastian VettelGP van Monaco: Sebastian Vettel

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1