Fiets van overleden broer gestolen tijdens 1.000 Kilometer tegen Kanker

Dieven zijn aan de haal gegaan met de fiets van Steve Firlefyn (39) uit Puurs. Hij had de racefiets gekregen van zijn broer, die drie maanden geleden aan kanker overleed. “Hij wou dat ik ermee zou deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker.”

Theo Derkinderen

Vijf jaar geleden overleed Svenja Van Bogaert uit Stekene. Ze was amper twaalf en had kanker. “Een enorme klap voor de hele familie. Haar vader Franky, mijn broer, wou nadien zijn steentje bijdragen om de medische wereld te helpen in de strijd tegen kanker. In 2013 schreef hij zich in voor de 1000 Kilometer tegen Kanker. Eerst met zijn werkmakkers, later drie jaar lang met vrienden en familie. Gewoon omdat hij niet wou dat er nog mensen zouden sterven aan die vreselijke ziekte. Met een barbecue en cavaverkoop zamelden we het startgeld in”, vertelt Franky’s broer Steve.

Maar dit jaar sloeg het noodlot opnieuw toe. Franky kreeg zelf ook kanker. “Hij stierf drie maanden geleden, hij was amper 49. Hij wou zo graag dat ik dit jaar zijn plaats innam in de 1.000 Kilometer tegen Kanker, met zijn fiets. Dat deed ik. Samen met Sam, de zoon van mijn broer. Rijden met de fiets van Franky was zo speciaal.”

Klemmen geforceerd

“Zondag hadden we meegereden in de voormiddagrit. In de namiddag gingen we mijn schoonzus aanmoedigen tijdens haar tocht van Ninove naar Mechelen. We parkeerden onze auto op de parking van het Donkmeer in Berlare en moedigden mijn schoonzus aan toen ze passeerde. Toen we terugkeerden naar onze auto, zagen we dat onze twee fietsen van het rek waren verdwenen. De klemmen waarmee ze vastgemaakt waren, waren geforceerd. Hoewel er heel wat mensen aanwezig waren, heeft niemand de diefstal opgemerkt. We vermoeden dat de dieven gewoon met onze fietsen zijn weggefietst. De nummertjes die aan het frame hingen, hebben we iets verderop teruggevonden.”

Voor Steve is de diefstal een van de vreselijkste dingen die hij in zijn leven meegemaakt heeft. “Het gaat niet om een fiets die ik heb gekocht. Het is de fiets van mijn broer die net gestorven is. De waarde van die tweewieler is voor mij onbetaalbaar. Het is onze innigste wens om de twee Ridley-fietsen terug te krijgen.”

Steve zette het bericht gisteren op de sociale media. In enkele uren tijd werd het duizenden keren gedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen