Koppel hielp meisje na aanslag: “Ze bloedde zo hevig, ik heb haar heel de tijd vastgehouden”

Terwijl ze nog niet eens wisten wat er met hun eigen dochter en kleindochter gebeurd was, hebben Kim en Phil Dick zich maandagavond ontfermd over een ander meisje na de aanslag in Manchester. “Ze bloedde zo hevig”, vertellen ze bij BBC.

Guy Stevens

Phil en Kim Dick stonden in de foyer van de Manchester Arena te wachten op hun dochter en kleindochter toen een 14-jarig meisje hun richting uitkwam. “Er was niemand bij haar. Ze strompelde naar mij toe en ik heb haar vastgegrepen omdat ik dacht dat ze anders zou omvallen”, zegt Kim. “Er kwam bloed uit har mond en het liep ook van haar arm en haar been. Haar haar was helemaal verbrand. Een verbrande plastic zak zat aan haar haar vast.”

Phil vult aan. “We hebben haar uit de foyer geleid, door de deuren.” Maar op dat moment wisten ze nog niet wat er gebeurd was met hun eigen dochter en kleindochter. “Ik heb mijn vrouw toen gezegd dat zij op het meisje moest letten en ik ben op zoek gegaan naar onze dochter en kleindochter.”

“Ik heb haar de foyer uitgedragen”, zegt de geëmotioneerde vrouw. “En dan probeerde ik haar tegen de muur te zetten, maar ze viel om en bleef maar bloeden. Ik heb haar zo goed mogelijk vastgehouden. Ondertussen bleef ik maar roepen: mijn kinderen zijn binnen, mijn kinderen zijn binnen...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen