© BELGA

Evi Van Acker verovert brons op WK

Evi Van Acker (28) heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de Laser Radiaal-klasse op het WK zeilen in het Spaanse Santander.

jvh

De wereldtitel ging naar de Nederlandse Marit Bouwmeester (33 punten). Zij haalde het voor de Zweedse Josefin Olsson (49 punten) en Van Acker (56 punten). In de afsluitende medaillerace (met dubbele punten) werd Van Acker donderdag achtste. Daardoor wipte ze in het klassement nog over de Tsjechische Veronika Fenclova.

Emma Plasschaert eindigde als tiende en laatste in de medaillerace en is ook tiende in de eindstand (85 punten).

Twee jaar geleden veroverde Van Acker ook al brons op de Olympische Spelen in Londen. In 2011 werd ze in Australië vicewereldkampioene (na Bouwmeester). De Gentse heeft ook drie Europese titels op haar erelijst (2006, 2007 en 2011).

België is meteen ook zeker van een plaats op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Vijftig procent van de landenplaatsen voor de Spelen wordt immers in Santander toegewezen. In Rio mag slechts een vertegenwoordiger per land per klasse aan de start verschijnen. Om een olympisch ticket te veroveren, moest België bij de eerste 19 landen eindigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten