Direct naar artikelinhoud

Morgen in de Volkskrant, nu in Select: Op alle punten wint Poetin in compromis

De Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van de artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app:

Pro-Russische activisten in Donetsk halen een maaltijd in het actiecentrum in het bezette overheidsgebouw.Beeld reuters

Op alle punten wint Poetin in kansloos compromis
Onverwacht snel waren de VS, Rusland, de EU en de Oekraïense regering het eens. Maar helaas, de opstandelingen in Oost-Oekraïne zien niets in het akkoord. Een analyse van het Akkoord van Genève.

Vrouwen in India alleen veilig in de metro  
De cultuur van verkrachtingen in India speelt een grote rol bij de verkiezingen, maar of alle woe-de en aandacht vrouwen veel hebben gehol-pen?

'Nu komen ze gvd ook al hier wonen'
Allemaal overdreven, vinden ze: Duindorp is geen racistenwijk. 'Misschien dat je één hakenkruisje vindt en twee ingegooide ramen.' Maar in de Haagse wijk is wel wat mis. Een reportage.

Karakter moet op het rapport
Succes en ambachtelijke kwaliteit zijn door elkaar gaan lopen

Geen paniek: de angsten van Scott Stossel
De Amerikaan Scott Stossel is een echte bangeschijter, een neuroot eerste klas. Voor iemand die vaak stijf staat van angst schreef hij een verrassend vermakelijk boek over zijn fobieën voor onder meer vliegen, overgeven, ziektekiemen en kaas. Een interview. 

Fietsen met het hoofd
Zelden werd een wielrenner zo snel zo goed als Tom Dumoulin. En niet ­eentje kan zijn beroep zo relativeren. 'Wielrennen is geen laatste houvast. Ik zie mezelf ook gewoon studeren en een ander bestaan opbouwen.'  Morgen staat hij aan de start van de Amstel Gold Race. Een profiel.

Een andere Bril
Achter de 'schelmenstreken' van Martin Bril, die vijf jaar geleden overleed, ging een gedesillusioneerd schrijver schuil. De grote roman waarvan hij droomde, is nooit geschreven.   

Heilige feiten
Het is niet moeilijk om de media zand in de ogen te strooien. Ook glazenwasser Wesley de Laat deed het, zegt hij nu achteraf.   

Lof der laaggeletterdheid
De laatste jaren verschijnen er bijbelvertalingen bij de vleet, telkens weer begrijpelijker dan de vorige. Is met de nieuwste versie het summum van begrijpelijkheid bereikt?

Sylvia Witteman
De apocalyps is hot, maar dat blijft zij natuurlijk alleen voor degene die haar overleeft.

Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app. 

Over Volkskrant Select 
Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie. U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select. 

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

Amerikaanse journalist Scott Stossel op jonge leeftijd.Beeld Stossels privéverzameling