Direct naar artikelinhoud

België eindigt derde in Furusiyya Nations Cup in Lummen

België eindigt derde in Furusiyya Nations Cup in Lummen

De openingswedstrijd van de Furusiyya Nations Cup jumping in Lummen werd beslecht in een barrage met drie. Duitsland won voor olympisch kampioen Frankrijk en België.

De Belgische jumpingploeg bevestigde daarmee wel degelijk thuis te horen in Divisie 1 van de Furusiyya Nations Cup en niet - zoals nu - in Divisie 2. In Lummen konden de Belgen bijgevolg geen punten verdienen, maar zij gingen wel voluit mee voor de zege.

Na de eerste twee ronden deelden Frankrijk, Duitsland en België met elk acht strafpunten de eerste plaats in het klassement en dus moest een barrage voor de afscheiding zorgen. Belgisch kampioen Pieter Devos mocht als eerste de finale rijden. Hij nam met het 14-jarige Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Dream of India Greenfield perfect de eerste twee hindernissen, maar kwam totaal verkeerd uit op de daaropvolgende dubbelsprong. Zijn ruin weigerde te springen, waardoor ruiter en paard door de eerste hindernis liepen. België moest zich zo verzoenen met de derde plaats.

André Thieme bezorgde Duitsland de zege door met Conthendrix foutloos binnen te lopen na 39.75 seconden, 72 honderdsten sneller dan de Franse combinatie Penelope Leprevost/Ratina de d'La Rousserie.