Familie neemt afscheid van Nell die omkwam in Manchester: “We hebben 14 geweldige jaren gehad, maar nu is ze van ons weggerukt”

14 jaar en veel te vroeg gestorven. Nell Jones uit Goostrey in het zuiden van Manchester had de avond van haar leven tijdens het concert van Ariana Grande vorige week maandag. Maar ze keerde nooit meer naar huis terug. Haar familie wil het meisje nu herdenken met een emotionele tekst en geeft een pakkende waarschuwing mee.

mrra

© RR

De 14-jarige Nell keek al lang uit naar het optreden van haar Amerikaanse idool, de zangeres Ariana Grande. Niets kon haar tegenhouden om het concert bij te wonen. Zelfs de blessure niet, die ze had aan haar ligamenten. Zo gezegd, zo gedaan. Op 22 mei 2017 ging zij samen met vriendin Freya Lewis op haar krukken naar de Manchester Arena. Het zou haar allereerste popconcert worden.

Geen schijn van kans

Toen moslimextremist Salman Abedi de bom liet afgaan die het leven zou kosten van 22 mensen, maakte het 14-jarige meisje geen schijn van kans. Door haar blessure kon ze niet op tijd wegkomen. Een tijdlang was ze vermist en haar familie trok naar Manchester om haar te zoeken. Maar ze kregen slecht nieuws. Hun dochter had de aanslag niet overleefd. Freya raakte zwaargewond.

Het verdriet is groot. Het tienermeisje was heel geliefd door haar familie en omgeving. Ook haar klasgenoten gaan haar enorm missen. “We hebben het ook op school bekendgemaakt”, zegt directeur Denis Oliver in Express. “Ik heb net zes klassen toegesproken om het de leerlingen te vertellen. Ze begonnen allemaal te huilen, het was vreselijk. We zijn er allemaal kapot van.” Op sociale media besloten ze de hashtag #PrayForNell in het leven te roepen om haar geliefden een hart onder de riem te steken en als teken van verbondenheid.

“We zijn zo blij dat we haar gekend hebben”

Nu heeft haar familie een bericht de wereld in gestuurd om hun dochter te herdenken. “Ze was geweldig. Slim. Grappig. Onze harten zijn in duizend stukjes gebroken. Ook al is ze nu van ons weggerukt, we zijn zo dankbaar dat we deze veertien jaren met haar mochten doorbrengen. En dat maakt ons zo blij. Het waren de beste jaren van ons leven. We zijn gelukkig dat we zo’n dochter hebben mogen hebben.”

Maar ze willen de dood van hun kind ook aangrijpen om een positieve boodschap mee de wereld in te sturen. “We mogen onze kinderen niet inpakken in katoenen wol.” Ze willen niet dat iedereen zijn geliefden te fel gaat willen beschermen en hen daardoor de leuke dingen in het leven af gaat nemen, uit angst om hen te verliezen. We weten nog hoe blij ze was dat ze naar het concert mocht. Ze was de hele tijd aan het zingen in de auto. We zijn blij dat ze die ervaring nog heeft mogen meemaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen