Direct naar artikelinhoud
Verkeer

E19 in Loenhout na vijf uur opnieuw vrij na ongeval met twee vrachtwagens

Op de E19 Breda-Antwerpen is omstreeks 12.50 uur de weg opnieuw vrijgegeven in Loenhout, na het ongeval met twee vrachtwagens dat al sinds 7.30 uur de rijbaan volledig versperd hield. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er viel slechts één lichtgewonde, maar het opruimen van de ravage en ladingen moest erg omzichtig gebeuren omdat een van de vrachtwagens gasflessen vervoerde. Er werd gespecialiseerde hulp bijgeroepen en intussen zijn volgens de politie alle flessen verwijderd om in een veilige omgeving ontmanteld te worden.

Door het ongeval moest het verkeer vanuit Nederland de hele ochtend en voormiddag de snelweg verlaten via de afrit van Loenhout, om er even verderop via de oprit weer op te rijden. Er ontstond een file tot voorbij de Nederlandse grens.

Intussen is er ook in de andere richting hinder door een ongeval. Ter hoogte van Kleine Bareel reden verschillende personenwagens en een vrachtwagen op elkaar in en ook daar moet er getakeld worden. Een van de bestuurders moest ook bevrijd worden uit zijn voertuig. De linker- en middenrijstrook zijn er versperd, er staat een file vanop de Antwerpse ring in Merksem. Wie naar Nederland moet, kiest beter voor de A12 langs Bergen-op-Zoom.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...