Belgische jongens beginnen EK basket -20 met overwinning tegen Bosnië-Herzegovina

De Belgische mannen zijn dinsdag met een overwinning begonnen aan het EK voor spelers onder twintig jaar. In het Italiaanse Lignano Sabbiadoro ging Bosnië-Herzegovina met 59-51 (rust 41-23) voor de bijl.

De Belgische point-guard Manu Lecomte toonde zich met 21 punten het trefzekerst en center Ismael Bako was goed voor elf rebounds en zeven punten. Daarnaast had ook Andy Van Vliet met negen punten en acht rebounds een groot aandeel in de Belgische zege.

Voor het eerst in zes jaar maken de Belgen opnieuw deel uit van divisie A. Het voornaamste doel is dan ook om het behoud in de hoogste divisie te verzekeren. Doordat die reeks volgend seizoen maar uit zestien in plaats van twintig ploegen zal bestaan, dalen er maar liefst zeven landen naar divisie B.

De eerste drie ploegen van de vier groepen kwalificeren zich voor de tweede ronde van het EK. De nummers vier en vijf van elke groep strijden voor de plaatsen dertien tot twintig en enkel het nummer dertien blijft in divisie A.

België komt uit in groep A en neemt het daarin nog op tegen Italië (donderdag om 21u00), Frankrijk (vrijdag om 18u45) en Kroatië (zaterdag om 21u00).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen