19-jarige bestuurder aangehouden na vluchtmisdrijf

De 19-jarige autobestuurder die gistermiddag in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een kleuter had doodgereden en haar moeder levensgevaarlijk had verwond, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

In de Kwalestraat in Nieuwerkerken werden gistermiddag twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een meisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde net voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaringen van getuigen kon de vermoedelijke dader kort na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en is op bevel van het parket gearresteerd. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel. Zijn voertuig is in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Meest gelezen