© Mia Uydens

Geen ontsnappen aan Omega Experiment

Vier vrienden worden wakker in een onbekende kamer. Een mysterieuze stem gunt hen zestig minuten om te ontsnappen. Er is slechts één uitweg. Een gesloten deur waarvan de sleutel zich ergens in de kamer bevindt. Help! Onze reporter zit opgesloten in Het Omega Experiment.

Stefan Laenen

Gelukkig zijn we niet echt ontvoerd. We zijn met zijn vier vrijwillige slachtoffers van Rik Geerts (42), het brein achter Het Omega Experiment. De Herenthoutse informaticus bedacht de voorbije maanden zijn hoogstpersoonlijke variant op het spel escape room.

"Ik dacht het concept van een escape room uitgevonden te hebben maar na wat Google-werk bleek dat het toch al bestond. Ik zweer het, ik had nog nooit van het spel gehoord. Tot op de dag van vandaag heb ik het trouwens nog nooit zelf gespeeld", bekent Rik. Het is de bedoeling om uit de afgesloten ruimte te ontsnappen. Om de sleutel te vinden moeten de deelnemers hun hersenen kraken op allerlei puzzels en codes.

Het unieke aan Het Omega Experiment is dat deze versie zich niet afspeelt op een vaste locatie, maar naar de spelers toe komt. Het Omega Experiment past letterlijk in een stevige valies. Ik kan mijn spel opzetten tijdens een teambuilding in een bedrijfslokaal. Evengoed kom ik naar een familiefeest en maak de set-up ter plekke in een vrije kamer. Momenteel zit Omega Experiment in de laatste testfase. Binnen twee weken gaan we officieel van start, maar reservaties kunnen al gemaakt worden

Pittig

Het verloop van het spel verklappen, neemt het plezier weg voor wie het nog wil spelen. We verraden niets wanneer we schrijven dat de groep van alle markten thuis moet zijn. Er zitten zowel wiskundige raadsels als taalopgaven in het spel. “Variatie in de puzzels vind ik heel belangrijk. Ik kan het niveau van de opdrachten afstemmen op de groep. Voor meer ervaren spelers bied ik een iets pittigere versie aan", expliceert Rik.

Het Omega Experiment is geschikt voor drie tot vijf deelnemers. De prijs schommelt rond de honderd euro per groep. Alle info en reservaties via www.solved-it.be of info@solved-it.be

Of onze reporter uiteindelijk is ontsnapt, leest u vandaag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER