© AFP

De Bruyne blikt terug op Chelsea: “Ik denk niet dat ik ben wat Mourinho van mij maakte”

Kevin De Bruyne heeft nog eens teruggeblikt op zijn periode bij Chelsea. Daar werd hij begin 2014 door toenmalig trainer José Mourinho verkocht nadat hij niet aan spelen toekwam. “Ik denk niet dat ik ben zoals hij zei”, vertelt KDB in een exclusief interview met het Engelse Daily Mail.

wic

De Bruyne spreekt vrank en vrij met The Daily Mail. Over zijn vertrek bij Chelsea begin 2014, maar ook over zijn terugkeer naar Engeland anderhalf jaar later. Door de grote poort, als duurste inkomende transfer ooit van Manchester City. Al was er bij zijn komst nog veel twijfel over de man die het niet kan waarmaken. Nu zijn die twijfels weg: De Bruyne stapelt indrukwekkende statistiek op indrukwekkende statistiek. “Het geeft me voldoening dat mensen nu een ander beeld van me hebben dan vorig jaar. Dat toont aan dat er veel kan gebeuren op één jaar tijd”, is De Bruyne eerlijk.

Volgens Mourinho was De Bruyne in zijn periode bij Chelsea niet in staat om te strijden voor zijn plaats in de ploeg. “Eerder kon ik niets zeggen omdat ik niet speelde. Dus als hij (Mourinho, nvdr) iets zei tegen de pers, was dat het enige waar ze naar konden luisteren - het enige bewijs. Maar ik denk niet dat ik ben zoals hij zei. Ik wil altijd spelen. Ik heb al honderden matchen gespeeld in mijn carrière en ben nog altijd maar 25. Dus ik denk dat ik redelijk goed heb geantwoord”, zet KDB de puntjes op de i.

“Mij vonden ze te jong om te spelen, maar Hazard was even oud en speelde wèl”

© AFP

Onder Mourinho kreeg De Bruyne geen kans omdat de Rode Duivel nog niet ervaren genoeg werd geacht. “Destijds bij Chelsea had ik al veel, veel wedstrijden gespeeld. Ik voelde me geen doorsnee twintigjarige omdat ik al jaren in België en daarna op leenbasis in Duitsland gespeeld had. Ik denk dat ze daar bij Chelsea anders over dachten dan ikzelf. Ik was jong, maar ook ervaren. Als ik uit de eigen jeugd gekomen was, zou ik misschien blij geweest zijn met tien wedstrijden bij Chelsea. Maar ik vond dat ik klaar was om te spelen.”

“Ik las dat zij me te jong vonden, maar ik vind dat je nooit te jong bent voor iets. Als je klaar bent, ben je klaar. Eden Hazard was even oud als ik toen hij speelde, dus het is een beetje vreemd om te zeggen dat de ene (te) jong is en de andere oud genoeg om te spelen. Da’s gewoon een andere manier om te zeggen dat iemand niet goed genoeg is.”

“Zwangerschap speelde mee bij vertrek uit Wolfsburg”

© BELGAIMAGE

Ook over die megatransfer naar Manchester City doet KDB een onthulling. Bijna was de Belgische flankspeler namelijk nog een jaar langer bij Wolfsburg gebleven. De zwangerschap van zijn vriendin, Michèle Lacroix, was een doorslaggevende factor in zijn beslissing de overstap nu al te maken. “De zwangerschap veranderde dingen. Misschien was er een kans om nog een jaar in Duitsland te blijven, maar met het kindje dat eraan kwam was het moment juist om te vertrekken. Michèle en ik dachten dat het geen goed idee zou zijn om ergens een kind te krijgen om dan twee maanden later weer te moeten verhuizen. Dat gaf me misschien wel een klein duwtje om eerder al terug te keren naar Engeland. We zijn heel gelukkig en mijn zoon, Mason, heeft het erg goed hier”, weet De Bruyne dat hij de juiste keuze gemaakt heeft.

Inmiddels kent Manchester City onder nieuwe coach Pep Guardiola zijn eerste dipje. Nadat de Citizens al vier matchen op rij niet konden winnen, sprak de Spanjaard maar liefst drie kwartier met de spelers na de laatste thuiswedstrijd - een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Southampton. “Hij vertelde ons gewoon om erin te geloven”, doet De Bruyne uit de doeken wat er gezegd werd. “Hij wilde niet dat we twijfelen over de manier waarop we spelen. De manier waarop we spelen is de goede, dat was de boodschap. Er zijn veel risico’s verbonden aan ons spel en dat weten we. Ik weet dat dit geen geduldige wereld is, maar wij proberen iets nieuws. Er zullen ups en downs zijn. Andere ploegen zullen proberen zich aan ons aan te passen, maar alles zal uiteindelijk goed komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal