Op vakantie vanop luchthaven van Charleroi: geen garantie dat je auto nog rijdt als je terugkeert

“We gaan vanaf nu meer veiligheidspersoneel inzetten”, belooft grote baas Jean-Jacques Cloquet van Charleroi Airport nu afgelopen weekend weer verschillende passagiers hun auto zwaar beschadigd hebben teruggevonden op één van de parkeerterreinen rond de luchthaven van Charleroi. Geen enkel auto-onderdeel is er nog veilig voor

tg

Gps-toestellen, muziekinstallaties, airbags, sturen met airbags, zelfs wielen en zetels verdwenen de jongste maanden uit voertuigen die op de parkeerterreinen rond Charleroi Airport geparkeerd stonden. Afgelopen weekend was het weer eens prijs. Een aantal passagiers die pas geland waren, vonden hun auto terug met ingeslagen ruit en zelfs zonder wielen.

“De dieven weten duidelijk goed welke auto’s ze er moeten uitkiezen en stelen wellicht op bestelling. Vreemd genoeg is er op de camerabeelden, gemaakt door de bewakingscamera’s, niets te zien. Ze proberen dus uit het vizier van de camera’s te blijven. Wij raden mensen die slachtoffer of getuige zijn aan om altijd een klacht te dienen. Maar wij kunnen zelf geen ploegen inzetten die de ganse dag of nacht patrouilleren op de luchthaven. Door de terreurdreiging komen wij nu al handen te kort”, klinkt het bij de politie van Charleroi.

Volgens de lokale politie gaat het om een echte plaag die al van voor de zomer begonnen is. “Want naast de diefstallen op de parkeerterreinen van de luchthaven, wordt ook de ruime omgeving geteisterd. Daders die op scooters rondrijden kijken in de auto’s en waar er wat de stelen valt, verbrijzelen ze een ruit en gaan er met hun buit vandoor”, zegt de politie.

Onder meer het Van der Valk hotel aan de luchthaven werd afgelopen zomer slachtoffer. Daar werden een 70-tal voertuigen beschadigd om te kunnen stelen.

Een koppel uit Roeselare dat enkele maanden geleden terugkeerde van een weekje vakantie in Spanje, vond er hun splinternieuwe Audi Q3 S-line terug zonder wielen of stuur. “De auto was pas een week oud en kostte 43.000 euro. De daders gingen aan de haal met het stuur en met de vier wielen die nochtans waren bevestigd met veiligheidsbouten”, getuigden Frederik Degryse en zijn partner Annouschka.

“We gaan nu extra privébewakers inschakelen om de parkings die het verst van de terminal liggen, extra te bewaken. Ook de camerabewaking zal opgeschroefd worden”, zegt topman Jean-Jacques Cloquet van de luchthaven van Charleroi waar ook veel Vlamingen het vliegtuig nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen