Lufthansa: ‘We zullen zolang helpen als nodig is na crash’

© EPA

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, moederbedrijf van Germanwings, heeft de nabestaanden van de slachtoffers bij de crash van de Germanwings-Airbus in de Franse Alpen langdurige hulp beloofd.

gjs

'We helpen niet alleen deze week. We zullen zolang helpen als de hulp nodig is', zei Lufthansa-topman Carsten Spohr bij een nieuw bezoek met Germanwings-topman Thomas Winkelmann aan de plaats van de ramp. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken stelde intussen het aantal Duitse slachtoffers bij naar 72, in plaats van de eerder gemelde 75.

'Niets zal nog zijn zoals voorheen', zei Spohr. Met een blik op de hulp ter plaatse zei hij ook onder de indruk te zijn van de 'professionaliteit, energie, medelevendheid en sympathie'. Ook de hulpverleners en omwonenden beloofde hij hulp van Lufthansa, om met de gevolgen van de crash om te gaan. Op vragen gingen beide topmannen echter niet in. Zij ontmoetten in Marseille nog nabestaanden van slachtoffers.

De aanpassing van de nationaliteiten komt er na onduidelijkheden bij passagiers met een dubbele nationaliteit, zo legde het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken uit. Volgens dat ministerie zaten in het toestel 145 personen met één nationaliteit. Onder hen waren 72 inzittenden uit Duitsland, 47 uit Spanje, 3 uit Argentinië, 2 uit Australië, 2 uit Groot-Brittannië, 2 uit Colombia, 2 uit Iran, 2 uit Japan, 3 uit Kazachstan, 3 uit de Verenigde Staten en telkens 1 uit België, Ivoorkust, Denemarken, Mexico, Marokko, Nederland en Venezuela.

Vijf inzittenden hadden een dubbele nationaliteit: vier Spanjaarden die ook de Israëlische, Marokkaanse, Mexicaanse en Britse nationaliteit hadden, en een vijfde die zowel de Venezolaanse als Chileense nationaliteit had.

Op de plaats van de ramp zijn twee helikopters van het Duitse leger aangekomen. Die nemen donderdag deel aan de bergingswerkzaamheden. Frankrijk had de hulp van het Duitse leger gevraagd. Ook een onderzoeksteam uit Düsseldorf is ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen