De Block bereid middelen vrij te maken voor crisisopvangbedden in jeugdpsychiatrie

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is bereid binnen haar eigen departement middelen vrij te maken om voor de jeugdpsychiatrie deze zomer al maatregelen te nemen en meer crisisopvangbedden te creëren. Dat moet mee voorkomen dat opnieuw jongeren met ernstige psychiatrische problemen bij gebrek aan een geschikte opvangplaats de nacht in een politiecel moeten doorbrengen, zoals onlangs gebeurde.

Een kleine twee weken geleden moest een 17-jarig meisje dat in behandeling was in de kinder- en jeugdpsychiatrie noodgedwongen in een politiecel overnachten. Nergens anders was er een geschikte opvangplek voor haar te vinden. 

In "De zevende dag" sprak De Block over schrijnende toestanden. Gezien de zeer penibele financiële toestand, zal ze geen extra middelen vragen, maar is De Block bereid in haar eigen departement het geld te zoeken voor de ingrepen op korte termijn. Ze zal tijdens de begrotingscontrole vragen te mogen schuiven binnen de allocaties, zoals dat begrotingstechnisch heet.

Meest gelezen