© Jeroen van Kooten

Uur vroeger opstaan maakt je fitter, gezonder en goedgezind

Wie een uur vroeger opstaat dan hij eigenlijk zou moeten, haalt daar enkel maar voordelen uit. Je begint je dag fitter, goedgezind en het zou op de lange termijn zelfs gezonder voor je zijn, zo beweert de Amerikaanse auteur van ‘The Miracle Morning’ althans, een boek dat heel wat heisa veroorzaakt in Amerika.

mige

Een uur vroeger opstaan dan je eigenlijk moet. Het lijkt vreemd, en bij velen rijst wellicht de vraag: ‘Waarom in hemelsnaam?’, maar de reden is vrij simpel. Als je vroeger opstaat, heb je meer tijd om nog iets voor jezelf te doen. Daardoor zou je minder snel het gevoel hebben dat het leven je aan het opslokken is en je niets meer voor jezelf kan doen. In het boek ‘The Miracle Morning’ wordt voorgesteld om een dagboek bij te houden tijdens dat uurtje, iets wat door andere experts minder bejubeld wordt. Volgens hen is het beter om actiever aan je dag te beginnen, door bijvoorbeeld te gaan joggen of een natuurwandeling te maken.

Aangeraden wordt ook om je niet wakker te laten maken door de wekker op je smartphone, maar door een ouderwetse klokradio. Wanneer je ’s ochtends al in aanraking komt met je smartphone is de drang erg groot om vanaf het eerste moment van de dag al je mails te beginnen checken, waardoor je geen enkel moment voor jezelf overhoudt en meteen in de drukte wordt meegesleept.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER