© Photo News

Luikse rampdag compleet: zware boete voor rellen in Feyenoord

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor Standard: een dag na de nederlaag tegen Zulte Waregem die gepaard ging met supportersrellen, raakte bekend dat coach Guy Luzon opstapte en was er een gewapende overval op de clubkas. En daar kwam nu nog een boete van 17.000 euro van de UEFA bovenop.

vml

Nog voor het begin van de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord (2-1) in De Kuip begin oktober, braken vechtpartijen uit. Belgische fans slaagden erin een hekwerk te vernielen, waardoor ze in een leeg buffervak terechtkwamen. Daar probeerden de relschoppers de strijd aan te gaan met aanhangers van Feyenoord. Standard kreeg daar nu de rekening voor gepresenteerd van de UEFA: 17.000 euro.

Feyenoord kreeg voor diezelfde wedstrijd ook een boete van de UEFA. De Rotterdammers moeten 15.000 euro ophoesten, omdat fans van de club vuurwerk afstaken. Ook organisatorisch viel Feyenoord het één en het ander te verwijten, zo oordeelde de UEFA.

Galatasaray, in Champions League-groep D tegenstander van Anderlecht, werd eveneens door de UEFA beboet omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid in de CL-uitwedstrijd tegen Arsenal (4-1). Niet alleen dienen de Turken 50.000 euro over te maken, binnen de 30 dagen moeten ze Arsenal contacteren zodat de aangebrachte schade vergoed kan worden.

Bazel tot slot moet 40.000 euro betalen na het CL-duel met Liverpool (1-0 zege voor Bazel). De supporters van de Zwitserse topclub hadden begin deze maand enkele projectielen op het veld gegooid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League