© MGB

Te koop: verborgen bunkerfort te koop in het groen

Wie wil uitpakken met een originele vakantiewoning, kan een bod doen op het bunkerfort De Schans Landmolen. Dat fort, gelegen tussen de Heirstraat, Haagdam, Landmolenstraat en Bramensdam, staat te koop. Vraagprijs: 199.000 euro.

mgb

“Het fort was jarenlang in het bezit van een familie, maar zij doet het van de hand omdat er geen erfgenamen meer zijn”, zegt makelaar Raf Vermeir van vastgoedkantoor Era.

“Het terrein van 25.530 m2 omvat het fort en een kleine vakantiewoning van 103 m2 net naast het fort. Er is wel wat opknapwerk aan, maar het biedt heel wat mogelijkheden aangezien er fiets- en wandelroutes passeren.”

De Schans Landmolen werd gebouwd tussen 1909 en 1912 en vervolledigt de bunkerlinie tussen Steendorp en Haasdonk. Het fort ziet er nog uit zoals toen; omwalling en gracht zijn verdwenen. Het ligt midden in een bos en is moeilijk te zien vanop straat.

Er zijn al geïnteresseerden. “Dat gaat van mensen die het willen gebruiken als vakantieverblijf voor de rust tot ondernemers die er een feestzaal of paintball willen beginnen. Voor commerciële activiteiten moet er wel toestemming worden gevraagd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER