© gvh

Wandelen en fietsen van centrum Kieldrecht naar centrum Kallo

Met de invulling van de ‘missing link’ tussen Vingerlingenpad en Drijdijk ligt de weg open voor een rustige wandel- en fietsroute helemaal van het centrum van Kieldrecht tot het centrum van Kallo.

Guy Van Vliet

Wandelaars die vanuit Kieldrecht het Vingelingenpad nemen, zien dat de wandelweg plots stopt in de Gemenestraat. Drij- dijk is een eindje verder te zien, maar de tussenliggende dijk is momenteel nog niet toegankelijk. De enige optie is dus een flink ommetje maken langs de straat. Daar komt heel binnenkort verandering in.

“Voor het wandel- en fietspad tussen de Gemenestraat en Drijdijk, dat deel uitmaakt van het plan om de Trage Wegen in de polder sterk uit te breiden, zijn de plannen en het bestek klaar. We kunnen bijna starten aan de uitvoering hiervan. Het pad is eigendom van Polder Land van Waas. Momenteel lopen er nog paarden op de dijk. Door deze dijk een recreatieve bestemming te geven, kunnen we het Vingerlingenpad aansluiten op dit wandel- en fietspad. Langs dit pad kom je dan uit op Drijdijk en kan je zo de noord-zuidverbinding in. Het is een flinke uitbreiding van de bestaande situatie”, ziet schepen Filip Kegels (N-VA) als voordeel.

“Door deze uitbreiding kan je een lus maken van het centrum van Kieldrecht langs de Grote Geule, Vingerlingenpad, Gemenestraat-Drijdijk om dan zo richting Verrebroek te gaan via de noord-zuidverbinding. Ofwel kan je via de Hertogenstaat richting Oud Arenberg gaan, om zo naar het centrum van Kieldrecht terug te keren”, toont de schepen.

“Er wordt een waterdoorlatend pad aangelegd, de taluds worden gemaaid en voor de wandelaars komen er zitbanken met een mooi uitzicht op de polder.”

Trage verbinding

De ingreep maakt deel uit van een plan om het wandel- en fietsnetwerk in de polder stevig uit te breiden. “Later is het de bedoeling dat we Drijdijk kunnen aansluiten aan de bufferdijk Spaans Fort, om dan zo richting Watermolendijk en Hazop te kunnen wandelen en fietsen. Het doel is een trage verbinding (voor fietsers en wandelaars, nvdr.) helemaal van het centrum van Kieldrecht tot het centrum van Kallo te creëren.” Ook in de andere richting zijn er plannen.

“We bekijken de mogelijkheid van een fietspad bovenop de Pillendijk, richting Prosperpolder”, vertelt Kegels. Volgens de schepen heeft die realisatie grote mogelijkheden. “Het uitzicht over de polder is fenomenaal, maar bovendien ontstaat zo voor het eerst de mogelijkheid om rustig en veilig te fietsen tussen Kieldrecht en Doel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER