Wouter Bruyns, woordvoerder Antwerpse politie: “Abnormaal veel en zwaar geweld”

© rr

Na de match Antwerp-Eupen is het zaterdagavond in de buurt van het Bosuilstadion in Deurne tot opstootjes gekomen met Antwerp-supporters. Ze richtten vernielingen aan en belaagden de politie. Twaalf politiemensen raakten daarbij lichtgewond. Volgens voorlopige cijfers werden drie bestuurlijke en twee gerechtelijke aanhoudingen verricht.

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns spreekt van “abnormaal veel en zwaar geweld” naar de politie toe. “Verschillende groepen supporters belaagden de politie met verkeersborden, nadarhekken en zelfs aanhangwagens. Ze gooiden ook met kasseien of gebruikten die om de ramen van de combi’s mee te beschadigen. Een combi werd zelfs met Bengaals vuur in brand gestoken. In totaal werden dertien combi’s beschadigd.”

Bij het supportersgeweld zijn ook twaalf politiemensen lichtgewond geraakt. Eén van hen moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Ook langs de kant van de supporters vielen gewonden, vooral door onderling geweld. “Er is nog geen melding van slachtoffers ten gevolge van het politieoptreden”, zegt Wouter Bruyns.

Nog meer aanhoudingen

De politie heeft drie bestuurlijke en twee gerechtelijke aanhoudingen verricht voor onder meer het verstoren van de openbare orde en het gebruik van geweld. Het valt niet uit te sluiten dat er nog meer aanhoudingen volgen.

“Zo’n geweld kunnen we immers niet tolereren. We gaan er alles aan doen om de agressors zo snel mogelijk te identificeren zodat ze zich kunnen verantwoorden voor wat ze hebben aangericht”, aldus de politiewoordvoerder.

Beerschot

Intussen houdt de politie zich ook klaar voor de match van Beerschot Wilrijk vanmiddag om 15u. De club van het Kiel kan de titel in derde klasse B vieren als het vanmiddag wint tegen Bocholt.

Bruyns: “We verwachten geen problemen. Hopelijk gebruikt iedereen zijn gezond verstand, zeker met de incidenten van Deurne in het achterhoofd.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen