Drie Turkse soldaten omgekomen bij Koerdische aanval

In het zuidoosten van Turkije zijn 3 soldaten omgekomen bij een aanval van Koerdische rebellen. In die streek voert het Turkse leger al een tijd een offensief tegen Koerdische strijders. Bij een aanslag in de stad Gaziantep kwam een agent om het leven.
Bij een aanslag in Gaziantep kwam een agent om het leven.

Na een ruim twee jaar durend staakt-het-vuren is het Koerdische conflict vorige zomer opnieuw opgelaaid. De slachtoffers van de aanval van Koerdische rebellen waren militaire ontmijners. 14 soldaten raakten gewond.

Eerder vandaag ontplofte een bom aan het hoofdkwartier van de politie in de stad Gaziantep, vlak bij de Syrische grens. Een agent kwam daarbij om het leven. 23 andere mensen raakten gewond, onder wie 19 agenten.

In Turkije gelden verscherpte veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van 1 mei. In Istanbul hadden de overheid en vakbonden een akkoord bereikt over 1 mei-optochten. Die mochten alleen in een wijk niet ver van de luchthaven. Maar honderden linkse betogers trekken zich daar niets van aan en proberen het centrale Taksimplein te bereiken. De politie probeert dat te verhinderen en heeft al tientallen manifestanten opgepakt.

AFP or licensors

Meest gelezen