Jan Breydel staat blank, Club Brugge moet trainingsschema aanpassen

© Kurt Desplenter

Het Jan Breydelstadion in Brugge is zondagnacht niet gespaard gebleven van de wateroverlast die West-Vlaanderen geteisterd heeft. Het onweer zorgde ervoor dat het hoofdterrein, de trainingsvelden, kleedkamers, fitnesszaal en het medisch kabinet maandag onder water stonden. Dat meldt Club Brugge op zijn website.

‘Het warmte-onweer van zondagnacht heeft Jan Breydel niet gespaard, wel integendeel. Gevolg: een verstoord begin van de trainingsweek en dus van de voorbereiding voor de Europese qualifier tegen Bröndby donderdag’, staat te lezen op de website van blauw-zwart. ‘De spelersgroep van Michel Preud’homme moest maandagochtend uit noodzaak naar een nabijgelegen fitnesszaak uitwijken om de eerste dag van de nieuwe werkweek toch nog enigszins nuttig te laten verlopen.’

Clubhuisbewaarster Martine Calleeuw werd omstreeks 5 uur gewekt door het onweer. ‘Ik hoorde het water langs alle kanten naar beneden stromen’, vertelt ze. ‘Toen ik naar buiten keek, begreep ik meteen dat de ravage op de benedenverdieping niet te overzien zou zijn. De weg rond het stadion stond helemaal blank.’

Volgens Johan Deschuymere, veiligheidscoördinator bij Club, is de schade bijzonder groot. ’Vooral de kleedkamerkasten van de spelers en het bijhorende meubilair zullen hoe dan ook na verloop van tijd moeten vervangen worden’, zegt hij.

‘Het grote pluspunt is dat het hoofdveld van Jan Breydel de wateroverlast bijzonder goed heeft verteerd’, eindigen de West-Vlamingen hun persbericht met een positieve noot.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen