© Photo News

Nederlandse WK-ganger Kongolo tekent nieuw contract bij Feyenoord

De Nederlandse voetballer Terence Kongolo heeft een nieuw contract getekend bij voetbalclub Feyenoord Rotterdam. Dat maakte de Eredivisieclub maandag bekend op zijn website. Kongolo is een 20-jarige verdediger, die deel uitmaakte van de Nederlandse selectie op het voorbije WK in Brazilië.

jvh

Kongolo krijgt in De Kuip een verbintenis tot juni 2017, zijn vorige contract zou in 2015 aflopen. ‘Ik heb er veel vertrouwen in dat ik me bij Feyenoord verder kan ontwikkelen’, zegt Kongolo. ‘Ik heb nog niet heel veel wedstrijden in het eerste elftal en in de Eredivisie achter mijn naam. Daarom denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik eerst nog een tijd bij Feyenoord speel.’

De in Zwitserland geboren voetballer is een rasecht jeugdproduct van de Rotterdammers, die hem in 2009 wegplukten bij amateurclub RVV Hillesluis. Vorig seizoen brak hij echt door bij Feyenoord, en speelde 17 competitiewedstrijden. Het leverde hem vorige maand een plaatsje op in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Op het WK viel hij in laatste groepswedstrijd tegen Chili (2-0) in de slotfase in voor Dirk Kuijt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal