Alison Van Uytvanck verovert plaats in Roland Garros

© BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 112) heeft zich vrijdag geplaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Van Uytvanck versloeg in de derde en laatste kwalificatieronde de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA 149) in twee sets. Het werd 6-4 en 6-3 voor het negende reekshoofd. Op de hoofdtabel neemt 'Ali' het in de eerste ronde op tegen Japanse Naomi Osaka (WTA 54). Het wordt het eerste duel tussen de 23-jarige Grimbergse en de vier jaar jongere Japanse.

In 2015 verraste Van Uytvanck door op het gravel in Parijs de kwartfinales te bereiken. Vorig jaar was ze er door blessureleed niet bij aan de Porte d'Auteuil.

Drie Belgische vrouwen hoefden deze week geen kwalificaties af te werken. Elise Mertens (WTA 59) opent haar toernooi tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 25). Yanina Wickmayer (WTA 71) komt de baan op tegen de Russin Daria Kasatkina (WTA 27). Kirsten Flipkens (WTA 89) gaat de strijd aan met de Luxemburgse Mandy Minella (WTA 69).

Van Uytvanck: "Verheugd om hier opnieuw op de hoofdtabel te staan"

"Ik ben verheugd dat ik erin geslaagd ben om via de kwalificaties opnieuw op de hoofdtabel van Roland-Garros te staan", verklaarde Van Uytvanck. "Ik heb geweldige herinneringen aan Parijs en ik word al blij van het idee om hier maandag of dinsdag opnieuw op het terrein te staan. Het was geen makkelijke wedstrijd want zij heeft veel ervaring, maar ik ben heel tevreden over de manier waarop ik met de situatie omgesprongen ben."

Het is een mooie beloning voor Van Uytvanck, die geen makkelijke periode achter de rug heeft. Nadat ze in 2015 verrassend de kwartfinales bereikte in Parijs, moest ze vorig jaar forfait geven vanwege een operatie aan de enkel. En in januari van dit jaar moest ze ook een kruis maken over het Australian Open door een nieuwe operatie, aan de pols deze keer. "De tickets voor het vliegtuig en het hotel waren al geboekt, maar ik heb alles moeten annuleren. Ook mijn klassement was daardoor volledig weg, waardoor ik verplicht werd om kwalificaties en ITF-toernooien te spelen. Ik weet dat blessures deel uitmaken van de sport, maar deze keer was het niet evident."

In de eerste ronde speelt Van Uytvanck tegen de 19-jarige Japanse Naomi Osaka (WTA-54), één van de rijzende sterren in het WTA-circuit. "Ze serveert heel goed en speelt bijzonder agressief vanaf de baseline. Maar ik ben klaar om te vechten en ik ga me vastbijten in elke bal." .

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen