Met dit trucje krijg je witte sneakers opnieuw wit

© Shutterstock

Sportschoenen in witte stof ook echt wit houden is niet makkelijk, maar met deze tip krijg je al het vuil er in een mum van tijd weer af. Het enige wat je nodig hebt? Een beetje zuiveringszout, waterstofperoxide en wat spullen die je vast in huis hebt.

vwh

Voor je begint te schrobben, kan je de witte schoenen al eens afborstelen om het meeste vuil te verwijderen. Meng vervolgens een eetlepel zuiveringszout, een halve eetlepel water en een halve eetlepel waterstofperoxide in een klein kommetje. Meng de ingrediënten tot een pasta.

Nu kan je de veters uit je schoenen halen en het mengsel zachtjes aanbrengen op het oppervlak. Wrijf er zachtjes over met de tandenborstel en verdeel zo de pasta over de volledige schoen. Wrijf de schoenen daarna een tweede keer in. De veters kan je nu in de rest van het mengsel onderdompelen.

© Shutterstock

Ingesmeerd? Plaats dan je schoenen en veters in fel zonlicht. Dat helpt om het mengsel beter te doen inwerken. Laat ze een drietal uurtjes zonnebaden. Als de pasta droog is en begint af te brokkelen, zijn ze klaar voor de volgende stap.

Klop de schoenen met de zolen tegen elkaar, zo valt de meeste brij op de grond. De rest kan je er zachtjes afborstelen. Daarna zie je het witte resultaat van je poetsbeurt. Steek nu de veters terug in je schoenen en iedereen denkt dat je een nieuw paar draagt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer