© Photo News

Verkeerscentrum waarschuwt Duivels-fans voor uitzonderlijke situatie: “Vertrek zeker op tijd”

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt Belgen die vandaag naar Rijsel trekken voor de wedstrijd van de Rode Duivels aan om zeker tijdig te vertrekken. “De druk op de grensovergang met Frankrijk zal enorm zijn”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. “De exodus van Belgische fans en vakantiegangers zorgt wellicht voor een uitzonderlijke situatie.”

ToMas

De Rode Duivels spelen vrijdagavond hun kwartfinale van het Europees Kampioenschap tegen Wales. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Noord-Franse Rijsel, niet zo ver van de grens met ons land. Verwacht wordt dat tienduizenden Belgen de trip maken om de Duivels in het stadion of in de stad te gaan aanmoedigen. Maar dat kan weleens tot grote verkeerschaos leiden.

“Sinds de aanslagen in Parijs (in november vorig jaar, nvdr.) staat er permanent file aan de grensovergangen met Frankrijk”, aldus Bruyninckx. “Het verkeer moet in Rekkem over één rijstrook. Dat zorgt ervoor dat er elke dag drie kilometer file staat tot aan de grens. Door de uittocht van Belgische fans, in combinatie met de vakantieuittocht die vandaag begint, zal de druk op de grensovergang vandaag enorm opgevoerd worden. Er staat ons dus een uitzonderlijke situatie te wachten.”

Op een normale vrijdagnamiddag in juni kon de grensovergang elk uur een 800-tal voertuigen verwerken terwijl er tegelijkertijd een file van enkele kilometers stond. Vandaag zal dat niet anders zijn. Wie naar Rijsel wil afzakken, kan dus maar beter tijdig vertrekken. “Best zelfs in de voormiddag”, weet Bruyninckx. “Dat geldt zeker voor Limburgse fans, die van verder moeten komen.”

Ook wie Frankrijk wil binnenrijden via Wallonië zal met verkeershinder te maken krijgen. “Aan het einde van de E42 moet het verkeer door werken over één rijstrook. Bestuurders die deze weg nemen, zullen ook niet aan files ontsnappen”, aldus Bruyninckx.

Politie: “Blijf weg uit Rijsel”

Eerder waarschuwde ook de federale politie de Belgische fans al voor chaos in en rond Rijsel. Wie geen ticket voor de wedstrijd heeft, wordt aangeraden om niet naar Frankrijk te trekken, maar de match te volgen op een groot scherm in ons land. Het fandorp in Rijsel biedt ruimte aan 20.000 toeschouwers, maar de Franse grootstad verwacht een veelvoud. Ook pyrotechnische middelen en drinken op de openbare weg zijn uitgesloten.

Maak je vandaag toch de trip naar Rijsel? Volg de verkeerssituatie aan de grensovergangen met Frankrijk op de website van het Verkeerscentrum of via Twitter .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer