© blg

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Yellow Tigers doen Dominicaanse Republiek even wankelen

De Yellow Tigers hebben hun eerste wedstrijd ooit in de tweede ronde van een WK verloren. De Belgische volleymeisjes verdedigden zich kranig tegen de Dominicaanse Republiek, nummer van de wereld, maar plooiden uiteindelijk in de tiebreak. Het werd 3-2. De setstanden waren 25-17, 25-22, 22-25, 22-25 en 15-6.

dmm

In de eerste set hadden de Yellow Tigers het bijzonder moeilijk met de fysiek sterkste ploeg van de wereld. De Belgische meisjes kwamen al snel op achterstand en slaagden er niet in om die nog te overbruggen. Het werd 25-17. Vanaf de tweede set begon het echter beter te draaien bij de Belgen. Bondscoach Gert Vande Broeck bracht Rousseaux en Cools in het team en de Tigers hielden gelijke tred. De Dominicaanse Republiek trok uiteindelijk wel aan het langste eind, al was het nipt: 25-22.

Bij een 2-0-achterstand lagen de de Yellow Tigers niet in de touwen. Integendeel: onze landgenotes namen het commando over en dwongen de nummer tien van de wereld in de verdediging. Set drie en vier gingen onverwacht maar oververdiend naar België (2x 25-22).

Tiebreak dus. En daarin bleken de ervaren Dominicanen helaas oppermachtig. Voor de Yellow Tigers het goed en wel beseften was de partij afgelopen: 15-6.

Donderdag spelen de Belgen hun tweede match in de tweede ronde. Dan wacht thuisland Italië. Zaterdag en zondag spelen de Yellow Tigers tegen Duitsland en Kroatië.

Nog in groep E won Kroatië met 3-2 van Japan. Later op de avond neemt Italië het tegen Azerbeidzjan op en geeft Duitsland China partij. De Dominicaanse Republiek gaat met 8 punten voor vier 3-2 zeges aan de leiding, voor China (8), Italië (7), Japan (6), Kroatië (5), België (4), Azerbeidzjan (2) en Duitsland (2). De eerste drie van de groep plaatsen zich voor de Final 6. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal