© EPA

Spaanse clubs reduceren schulden aan fiscus: nog 500 miljoen euro te gaan...

De professionele voetbalclubs in Spanje hebben hun schulden ten opzichte van de fiscus gereduceerd met 200 miljoen euro. Dat meldde de Spaanse begrotingsminister Cristobal Montoro woensdag.

vml

‘Bij het begin van de nieuwe legislatuur onder premier Mariano Rajoy was de schuldenberg nog 700 miljoen euro. Het totale schuldenplaatje van de Spaanse voetbalclubs is intussen gedaald tot 500 miljoen’, zo verklaarde begrotingsminister Montoro aan radiozender Onda Cero.

‘We hebben de clubs opgelegd om zichzelf te voorzien in hun financiering. Voetbalploegen zijn bedrijven tegenwoordig, dus het kan niet zijn dat de Spaanse burger deze zou financieren’, zo zei Montoro nog.

De Spaanse profliga en regering hebben sinds het hoogtepunt van de economische crisis een systeem bedacht waarbij de clubs steeds meer gecontroleerd kunnen worden op hun financiële beheer. Clubs worden verplicht rekeningen voor te leggen aan de fiscus.

Hoewel de schuldenberg afneemt ten aanzien van de Spaanse fiscus zou de schuldenberg nog steeds torenhoog zijn. Volgens de Spaanse Hoge Raad van de Sport kampt de sector nog steeds met totale schuldenberg van 3,5 miljard euro...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal