© BELGA

Metalist wil winnen in Lokeren: ‘Hebben zege nodig’

Metalist Kharkiv is allesbehalve zorgenvrij naar Lokeren afgezakt, waar het donderdagavond (19u) op Daknam op de tweede speeldag in groep L van de Europa League Bekerwinnaar Sporting Lokeren partij geeft. Naast enkele geblesseerden baart vooral het vormpeil de coach zorgen. ‘Maar we hebben wel een zege nodig’, vertelde Metalist-coach Igor Rakhaiev woensdag op de persconferentie.

vml

8 op 21 in de competitie en een laatste competitiezege die dateert van 16 augustus: het zijn geen adelbrieven die de club van de metaalwerkers momenteel kan voorleggen. Bovendien verloren ze op de openingsspeeldag in de Europa League thuis van Trabzonspor (1-2) en zijn ze dus net als Sporting Lokeren nog op zoek naar hun eerste punten. Bijzonder magere resultaten voor Metalist, vorig seizoen de nummer drie in Oekraïne, na Shakhtar Donetsk en Dnipro. In de eindstand bleven ze dus netjes topclub Dinamo Kiev (4e) voor.

‘De voorbije wedstrijden hebben we heel wat fouten begaan. We leden te vaak en te makkelijk balverlies, er is dus veel werk aan de winkel. De spelers weten echter wat er te veranderen valt en hopelijk kunnen we dat morgen al zien’, aldus Rakhaiev, een voormalig boegbeeld van de club, die er tot februari aan de slag was als assistent-coach.

‘Mentaal moeten we sterk voor de dag zien te komen, want we kunnen de zege wel gebruiken als we in de running willen blijven voor kwalificatie voor de volgende ronde. Als we geen punten pakken, dan wordt het met nul op zes moeilijk. Spijtig genoeg zitten we met een drietal geblesseerden, onder wie Jaja Coelho (ex-Westerlo en -Genk)’, besloot de Oekraïense oefenmeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League