Dokter die inreed op groep wielertoeristen is overleden

© RTL

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De dokter die afgelopen weekend is ingereden op een groep van 30 wielertoeristen in het Waalse Estaimbourg, is in de nacht van zondag op maandag overleden.

Zaterdagmiddag is dokter Michel Hellin ingereden op een groep van 30 wielertoeristen in Estaimbourg. Daarbij raakte één fietser zwaargewond en nog vijf andere gewon. De arts had gedronken en pleegde vluchtmisdrijf.

De wielertoeristen waren een lange fietstocht van 100 kilometer aan het maken. Ze hadden zich opgesplitst in twee groepen: het eerste peloton bestond uit de snelste fietsers en het tweede peloton reed iets trager.

Toen die laatsten stopten aan een spoorweg, reed een wagen achteraan in op de groep. Tien van de dertig wielrenners werden tegen de grond gesmakt. De bestuurder vluchtte nadien weg.

Dankzij een alerte motorrijder die hem achtervolgde, kon de politie de dader snel vatten. Het bleek om de lokale dokter te gaan, die op zestig meter van het ongeval woont. De man - die met een alcoholprobleem kampt - werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd voor een periode van 15 dagen ingetrokken.

De man had zich normaal gezien ook moeten verantwoorden voor de politierechter. Maar afgelopen nacht is de dokter overleden. "We zijn officieel op de hoogte gesteld van het overlijden van de dokter", zegt Daniel Senesael, de burgemeester van Estaimpuis. Volgens de burgemeester gaat het om "een natuurlijk overlijden". De strafrechtelijke procedure vervalt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen