Direct naar artikelinhoud

Dodelijk slachtoffer bij treinongeval in Asse

Dodelijk slachtoffer bij treinongeval in Asse

De persoon die maandagavond werd aangereden ter hoogte van een overweg in Asse, is overleden. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Intussen zijn beide sporen tussen Opwijk en Jette weer vrijgemaakt, maar het verkeer op de spoorlijn tussen Brussel en Dendermonde ondervindt nog de hele avond hinder, aldus Petit.

Het treinverkeer tussen Opwijk en Jette was maandagavond sinds iets voor 17.30 uur onderbroken, nadat een voetganger aangereden werd ter hoogte van een overweg in Asse. 

De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, al gaat het volgens Petit mogelijk om iemand die de overweg te voet is overgestoken op het moment dat dat niet meer mocht. 

Eén spoor tussen Jette en Opwijk is sinds 20.30 uur opnieuw vrij, het tweede spoor volgde een klein uur later. Reizigers moeten de hele avond wel nog rekening houden met gevolgvertragingen. Dinsdagochtend zou het treinverkeer er weer normaal moeten verlopen, aldus Petit.

De betrokken trein was op weg van Dendermonde naar Oudenaarde en had een vijftigtal mensen aan boord. Zij werden geëvacueerd met bussen.