Vrouw stapt naar politie na onverwachte torenhoge factuur van advocaat

© mco

Een advocaat uit Eeklo maakte het de afgelopen jaren zo bont dat het klachten regende bij de Gentse Balie. Achter de rug procederen, misbruik van vertrouwen, de lijst is lang. Op verzoek van de Balie werd de advocaat voor een jaar geschorst.

Matthias Colpaert

Caroline Van Basselaere (39) uit Eeklo klopte in 2014 aan bij de advocaat om haar bij te staan in een echtscheidingszaak. De bedoeling was om alles zo spoedig mogelijk te regelen zodat Caroline en haar jonge tweeling een nieuw leven konden starten. Maar haar advocaat was duidelijk niet van plan om alles snel af te handelen. De man bleef achter de rug van Caroline procederen en zadelde haar na twee jaar op met een torenhoge factuur van zo'n 13.000 euro. Het was slikken voor de alleenstaande moeder.

In september 2014 ging het al meteen mis. De rechter velde toen een eerste vonnis in de scheidingszaak. Maar Caroline wist van niets. “Pas in december 2015, meer dan een jaar na het vonnis, kreeg ik te horen dat de zaak twaalf dagen later in beroep zou worden behandeld. En ik wist niet eens dat er al een vonnis was geweest.” Wat Caroline toen niet wist, was dat haar advocaat in de periode tussen het vonnis en het moment dat hij contact opnam zelf verschillende keren beroep had aangetekend.

“Roekeloos en misleidend”, klinkt het bij de nieuwe advocaat van Caroline. Ook bij de Gentse Balie zijn ze op de hoogte van de wanpraktijken van de advocaat uit Eeklo. De afgelopen maanden ondernamen ze verschillende stappen binnen hun wettelijk kader.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen