Jaar na bomaanslag: extra veiligheidsmaatregelen tijdens marathon Boston

© AP

Vandaag is het exact een jaar geleden dat drie mensen het leven lieten na een bomaanslag tijdens de marathon van Boston. Komende maandag vindt de 118e editie gewoon plaats, maar de organisatie neemt wel enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen.

mio

Vandaag vindt aan het Hynes Convention Center een herdenkingsplechtigheid plaats om de slachtoffers van de bomaanslag te herdenken. Drie mensen kwamen vorig om het leven, terwijl meer dan tweehonderd anderen gewond raakten. De wedstrijd zelf gaat door op maandag 21 april.

‘Dit jaar wordt opnieuw de marathon van Boston zoals we die altijd gekend hebben’, zegt burgemeester Martin Walsh. ‘We willen dat iedereen van de wedstrijd kan genieten.’

Camera’s

Om daarvoor te zorgen worden extra politiemensen ingezet en honderd camera’s houden een oogje in het zeil. Aan bezoekers wordt gevraagd om zaken als rugzakken thuis te laten en in geval van verdachte praktijken kunnen bezoekers ‘Boston’ sms’en naar 69050. Als deelnemers extra kledij meebrengen, worden ze verzocht om dat in een doorzichtige zak die hen door de organisatie wordt aangeboden te bewaren.

Dertien extra ambulances en 140 verplegers zullen zich langs het parcours bevinden. Er worden verder ook vier medische tenten opgetrokken en het medisch team kan zelfs beroep doen op een bus met dertig bedden om gewonden te verzorgen.

Ook op het vlak van noodcommunicatie deed de organisatie inspanningen en er zullen verkeersmaatregelen worden genomen om alles zo vlot mogelijk te doen verlopen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen