© Patrick Hattori

Hiphopper zingt uit liefde voor Mechelen

Op 4-jarige leeftijd sloeg Dino Balovca (20) samen met zijn familie op de vlucht voor de oorlog in Kosovo. Mechelen werd zijn stad, die hij nu als King Regent met liefde bezingt in zijn nieuwe clip op You Tube. “Ik wil mijn stad iets teruggeven”, zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Chillen in het Vrijbroekpark, de Brusselpoort of de Grote Markt. Mechelen 2800, stad aan de vaart. “Hier voel ik me veilig en thuis. En dus wilde ik na het eerste liedje voor mijn moeder nu ook een tribute brengen, een eerbetoon, aan Mechelen, mijn stad. Ze heeft me veel gegeven. Ik zie ze graag”, vertelt Dino. Hij vindt dat zijn stad nog te vaak negatief wordt afgeschilderd. "Terwijl er zoveel positieve zaken gebeuren."

Met zijn nummer ‘Mechelen’ hoopt hij bij alle Maneblussers een gevoelige snaar te raken. “Mechelen is een multiculturele stad en dat vind ik er nu zelf zo fantastisch aan. Dat wil ik ook laten zien in de clip die ik samen met Jani Gijsels en Thomas Vercauteren maakte. Allemaal samen zijn we Mechelen”, zegt Dino Balovca.

Via sociale media vindt het nummer op You Tube ondertussen vlotjes zijn weg naar het publiek. “Een vriend raadde me aan om het voor de fun ook eens te tweeten aan burgemeester Somers”, geeft Dino aan. Bart Somers (Open Vld) was zo onder de indruk van de kwaliteit dat hij het meteen retweette.

Een link naar de Facebookpagina van King Regent kan u hier vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER