© Sven Van Haezendonck

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vernieuwd Maanrock neemt vliegende start

Het vernieuwde Maanrock in Mechelen heeft vrijdagavond een vliegende start genomen. Op een gegeven moment liep de ruimte voor het podium op de IJzerenleen helemaal vol en telde de organisatie 6000 tot 7000 toeschouwers.

Sven Van Haezendonck

Evenementenbedrijf Tailormate spaarde kosten noch moeite om in de Dijlestad iets neer te zetten dat nog nooit gezien was. In hun atelier in Mechelen-Zuid hebben de heren eigenhandig een podium uit zeehavencontainers gebouwd.

"Wij hebben natuurlijk niet het budget van een Tomorrowland, maar wij laten hier toch iets zien waar wij zelf fier op zijn. Het sprookjesachtige, historische kader van de IJzerenleen krijgen we er gratis en voor niets bij", zegt Ignace Degens, een van de jonge Mechelaars achter Tailormate.

Podium en platform gesmaakt

Samen met zijn collega's Kevin Goovaerts en Maarten Provinciael tekende hij eerder al voor de organisatie van de populaire Moonclub-feestjes. "Toen wij werden gevraagd voor Maanrock wilden wij dat goed doen. Ik denk dat wij mogen zeggen dat alles in de plooi gevallen is", geeft Degens aan. Niet alleen het podium, maar ook het verhoogd platform vallen bij het publiek in de smaak.

Mede door het vroege aanvangsuur begon de eerste dag van Maanrock een beetje aarzelend. Maar omstreeks 19u begon de IJzerenleen met Lester Williams aardig vol te lopen. Toen Coely aan haar set begon, leek het erop alsof iedereen er net nog bij kon. "Met het programma van café Malvine op het binnenplein van de LindePoort hebben we vrijdagavond alles samen toch zo'n 10.000 mensen verwelkomd", zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo.

Het gratis stadsfestival loopt nog tot en met zondagavond op vier locaties: Grote Markt, IJzerenleen, De LindePoort en Hof van Busleyden.

www.maanrock.be

Interviews en een vooruitblik met enkele artiesten van Maanrock vindt u in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER