© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Herbestemming Het Zegel zit muurvast

Ruim twintig jaar staat de oude postzegeldrukkerij in de stationsbuurt van Mechelen ondertussen leeg. En het ziet er niet naar uit dat een herbestemming voor meteen is. De stad leverde een bouwvergunning af, maar nu gooit een juridisch geschil roet in het eten.

Sven Van Haezendonck

De Belgische post drukte van 1869 tot 1993 postzegels in het gebouw aan de Vaartdijk. I-Projects heeft plannen om het 19de-eeuwse monument om te vormen tot kantoren. Er is een investering van ongeveer tien miljoen euro mee gemoeid.

“Wij hebben een vergunning voor de realisatie van 9000 vierkante meter kantoorruimte en een ondergrondse parking voor zo’n 135 wagens”, zegt Eric Swinnen. Een tijd terug wierp burgemeester Bart Somers (Open Vld) zelfs het idee op om op de benedenverdieping het toekomstige Rik Woutersmuseum te vestigen, maar de piste werd nooit concreet gemaakt.

Gezien de historische activiteit vraagt de site ook een sanering. Al is het zeer de vraag of die snel zal gebeuren. Investeerder Swinnen is momenteel reeds enkele maanden verwikkeld in een juridische strijd met Vic Haenen van Virix, de projectontwikkelaar van de rest van de Belgacomsite. Die trok naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Aanleiding is een discussie over het recht van doorgang.

Klik en lees meer in de weekendkrant van Gazet van Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER