Startdatum tunnelwerken bekend: maandag 6 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint op maandag 6 oktober met de bouw van de tunnel onder het kruispunt Ring (R16) - Mechelsesteenweg (N14) in Lier.

Chris Van Rompaey

De aannemer is momenteel volop bezig met de voorbereidende werken voor de ondertunneling en de herinrichting van het kruispunt. Hij legt er twee tijdelijke parallelwegen aan, zodat het verkeer op/langs de Ring tijdens de tunnelwerken kan blijven gebruiken.

Hoewel er dus altijd verkeer op de Ring mogelijk blijft, zullen er in de buurt van de werf wel omleidingen nodig zijn om de grote tunnelwerken vlot én veilig uit te kunnen voeren. De voorbije weken hebben alle betrokken projectpartners die complexe planning en timing grondig voorbereid. Die informatie wordt toegelicht op een informatievergadering voor de buurtbewoners op woensdag 3 september om 20u in cultuurcentrum De Mol aan de Aarschotsesteenweg in Lier. AWV en de stad Lier geven er uitleg over het verloop van de tunnelwerken, de minderhindermaatregelen en de omleidingen vanaf oktober.

Met de start van de grote werf in het vooruitzicht opent AWV Antwerpen een contactpunt voor de bewoners. Zij kunnen er terecht met vragen over mogelijke hinder of over de bereikbaarheid van hun woning. Het team van het contactpunt bespreekt de vragen met de werfleiding en zorgt nadien voor een zo concreet mogelijk antwoord.

Contactpunt: 0477.477.476, bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER