© Leo De Nijn

Vrijbroek Hockeyclub erg opgetogen over nieuw veld

In het Vrijbroekpark in Mechelen is vrijdagavond het nieuwe veld van Vrijbroek Hockeyclub ingespeeld. Het zandveld werd vervangen door een kunstgrasveld. De provincie Antwerpen heeft daar 387.000 euro in geïnvesteerd.

Leo De Nijn

Het voormalige hockeyveld in het Vrijbroekpark was na twintig jaar intensief gebruik volledig versleten. “Een terechte investering”, zegt gedputeerde Bruno Peeters (N-VA). “We hebben een nieuw kunstgrasveld met een drainage met pompsysteem aangelegd. Een investering in de club, maar nog meer in mensen. Hierdoor verzekeren we de uitbouw van de club en het enthousiasme van honderden jongeren", stelt Peeters.

De werkzaamheden waren begin juni gestart. De club kan nu ook officiële wedstrijden blijven spelen in het Vrijbroekpark. Timmy Brion, jeugdverantwoordelijke van Vrijbroek Hockeyclub, is lovend over het nieuwe speelveld. “Het verschil is enorm. Ons vorig speelveld was een zandveld. Zo’n veld gaat gemiddeld tien jaar mee. Het was dus de hoogste tijd om het veld te vernieuwen. Het biedt ontzettend veel voordelen om jongeren het hockey aan te leren”, vertelt Timmy. Vrijbroek Hockeyclub telt meer dan 120 jongeren en blijft groeien. "Dit nieuwe speelveld zal bij velen de microbe om de stick weer vast te nemen ongetwijfeld doen toenemen. Bij de club telt minder het competitieve en meer het recreatieve, aspect", luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER