© Margo Tilborghs

Leerlingen Gitok toveren speelplaats om tot festivalweide

Het Gitok in Kalmthout werd gisteren omgetoverd tot een heuse festivalweide. De leerlingen organiseerden het festival samen met TMF StressFactor. Bekende artiesten en jong opkomend talent zorgden voor de nodige sounds en beats.

Margo Tilborghs

De stoelen en banken in het Gitok maakten gisteren plaats voor een ontspannen festivalsfeertje. Op de speelplaats konden de studenten immers genieten van hun eigen TMF StressFactor-festival. Een goede dosis muziek zorgde voor een uitbundige sfeer. Daar hadden de leerlingen zelf voor gezorgd.

TMF StressFactor is een uniek concept dat leerlingen de kans geeft om hun eigen festival te organiseren op school. Aan de hand van de ondersteuning van het TMF StressFactor-team leren de leerlingen hoe ze zo’n festival op poten zetten en wat erbij komt kijken. Belangrijk hierbij is dat de leerlingen praktijkervaring opdoen. “TMF StressFactor is een boeiend, leerrijk maar vooral hypercool project waarbij de leerlingen een echt festival organiseren op hun school”, zegt Daisy Romih, communicatieverantwoordelijke van TMF StressFactor. “Het is dus niet alleen fun, maar ook leerrijk. We willen de leerlingen laten ervaren wat de organisatie van een festival allemaal met zich meebrengt. Zo leren ze dat goed communiceren belangrijk is. Er moet worden samengewerkt, taken moeten verdeeld worden en er moet een goede planning worden opgesteld.”

Lees het hele artikel in uw krant van zaterdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER