Burgemeester Bevers blaast werken ring af

De geplande betonherstellingen aan de omleidingsbaan N16, ook de ring rond Willebroek genoemd, die een week zouden duren, gaan niet door. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) fluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) terug.

Jan Boey

Normaal moesten de werkzaamheden maandag 30 maart starten. "Door de zeer laattijdige aankondiging van deze werken, was het voor de gemeente onmogelijk om de burgers op het traject van de ruime omleiding, correct en tijdig te informeren. Ik heb als burgemeester gisterennamiddag het bestuurlijk besluit genomen, de werken af te blazen", zegt Bevers.

De veiligheid van de weggebruikers op het omleidingstraject was niet te garanderen. Het Agentschap Wegen en Verkeer is van de beslissing op de hoogte gebracht. Gemeente, lokale politie en AWV gaan later samenzitten om een geschikter tijdstip af te spreken. "Hierbij is het belangrijk te zoeken naar een scenario waarin de lokale bevolking zo weinig mogelijk hinder zal ondervinden van deze omleiding en dat ik de verkeersleefbaarheid in de buurt van de N16 kan garanderen", stelt de burgemeester.

Op een aantal plaatsen is de betonverharding van het wegdek van de Koning Boudewijnlaan zwaar beschadigd, onder meer het stuk tussen de rotondes Mechelsesteenweg en Blaasveldstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER