© REUTERS

Opnieuw vier leden van Labour-schaduwkabinet opgestapt

Maandag hebben opnieuw vier leden van het Labour-schaduwkabinet ontslag genomen. Dat meldt onder meer de BBC. Labourleider Jeremy Corbyn zegt de ontslagen te betreuren.

Zondag maakten al twaalf andere leden van dat schaduwkabinet bekend op te stappen, nadat Corbyn Hilary Benn had ontslagen. Die laatste had gezegd geen vertrouwen meer te hebben in Corbyn. Vermoed wordt dat de Labour-parlementsleden dinsdag stemmen over een motie van wantrouwen tegen Corbyn.

Margaret Hodge en Ann Coffey, sinds respectievelijk 1994 en 1992 in het parlement voor Labour, dienden een motie van wantrouwen in tegen de partijleider. Vermoed wordt dat daarover dinsdag een geheime stemming gehouden wordt.

Een van de politici die zondag opstapte, Chris Bryant, waarschuwde Corbyn ervoor dat hij de geschiedenis zou kunnen ingaan als “de man die Labour splitste”.

Corbyn gaf zijn interne tegenstanders al te kennen dat “zij die de leiding van Labour willen veranderen zich kandidaat kunnen stellen voor een verkiezing, waarvoor ik ook kandidaat zal zijn”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER