© Wim Hendrix

Jong talent samen in nieuwe coworkingplek Kopland

Begin dit jaar opende Kop vzw, een Antwerps platform dat kunstenaars ondersteunt, een coworkingplek op de Amerikalei: Kopland. Ondertussen zitten er zo’n achttien kunstenaars samen. Zaterdag gingen de deuren even open voor het publiek.

elien van wynsberghe

Amerikalei 128. Hier huist een pak Antwerps artistiek, ondernemend talent, onder de beschermende vleugels van Kop vzw. “We hebben serieus de handen uit de mouwen gestoken om het hier gezellig en huiselijk te maken”, vertellen oprichtsters Daniela Castro Ramirez en Joesra Meeusen. “De mensen die hier hun atelier hebben, zijn beginnende kunstenaars die van hun talent hun beroep willen maken. Wij proberen hen in die professionalisering te ondersteunen.”

© Wim Hendrix

Daniela neemt vooral de artistieke kant op zich, en zoekt bijvoorbeeld mee naar locaties voor exposities. Joesra is de zakelijk leidster. “Wij ondersteunen waar nodig en staan heel dicht bij onze kunstenaars.”

Het is een breed gamma aan talent dat hier huist: een grafisch atelier, illustratoren, een schilder, een meubelontwerpster, een ontwerpster van lederen tassen,.. Ook Eline Thissen van webshop Before they're famous heeft er haar plek. “Op mijn webshop verzamel ik werk van ontwerpers die nog niet bekend zijn, maar die wel kwaliteit afleveren. Er zit ook werk bij van illustratoren die hier hun atelier hebben. Kopland is dus niet enkel een plaats waar kunstenaars werken, het is ook een ontmoetingsruimte en een plek waar er samenwerkingsverbanden ontstaan tussen creatief talent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER