© Joren De Weerdt

© evb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

13-jarige Merel van The Voice Kids opent Pennenzakkenrock

Amper twee jaar geleden haalde ze de finale van The Voice Kids op VTM. Morgen om iets voor 10u ’s morgens mag ze duizenden kinderen opwarmen op Pennenzakkenrock aan het Zilvermeer in Mol. Merel De Koker uit Hulshout lijkt zo in de voetsporen van haar ouders te treden.

evb

Haar versie van Domino van Clouseau op VTM was betoverend mooi. Intussen bracht ze haar eerste single op de markt, getiteld Thuis. De leerlinge van Campus Hof van Riemen in Heist-op-den-Berg is apetrots dat ze samen met de Ketnetband, Regi en Niels Destadsbader samen op de affiche van Pennenzakkenrock 2016 prijkt. “Als mijn papa optreedt, mag ik vaak een nummertje meezingen. Dus op een podium staan, ben ik stilaan wel gewend. Als ik eens niet mee op het podium mag, moet mijn mama me vastbinden op mijn stoel om toch het podium niet op te rennen”, beweert ze.

Inmiddels hangt de affiche van Pennenzakkenrock uit op school. “Soms krijg ik wat jaloerse reacties, maar de meeste leerlingen vinden het geweldig, ook de leerkrachten en de directie.”

Thuis heeft Merel de muziek met de paplepel mee gekregen. Haar papa Andy (Marvin) is professioneel artiest en een van de laureaten van X-Factor editie 2008. Haar mama Ellen is dan weer stemcoach en zanglerares.

© The Voice Kids

Gitaar spelen

Op Pennenzakkenrock neemt Merel twee vriendinnen van de Heistse dansschool Movere mee. Als het van Merel afhangt, wil ze snel werk maken van gitaar spelen. “Ik oefen nu op een gitaar van papa die hij nooit gebruikt. Ik wil zoveel. Misschien word ik wel presentatrice op televisie, of zangeres bij de Ketnetband? Ik heb mijn eigen YouTube-kanaal waarop ik soms de gekste dingen doe.”

Nog een grote opsteker voor de 13-jarige: haar voltallige klas zingt morgen mee aan het podium aan het Zilvermeer.

www.pennenzakkenrock.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER